Over Positive by Nature

We krijgen nogal wat voor onze kiezen. Iedere dag worden we overspoeld met nieuwsberichten waar je op zijn zachtst gezegd niet vrolijk van wordt: klimaatverandering, geweld in de wereld, alle huidige systemen die schudden op hun grondvesten en chaos veroorzaken. En toen was daar ineens nóg een stressfactor met de naam van een zomers biertje: Corona. Alsof er al niet genoeg was om je zorgen over te maken, want je hebt al te dealen met datgene in je eigen kleine wereld; genoeg geld verdienen om je rekeningen te betalen, hobbels op de werkvloer, de situatie thuis, onrust over wat je nou eigenlijk wilt met je leven. Alles bij elkaar ervaren we allemaal wel eens stressvolle periodes in ons leven. Maar als stress je geluk in dit leven in de weg staat, wordt het tijd om er iets aan te gaan doen.

Omgaan met stress kun je leren

Gelukkig hebben velen van ons een diep verlangen om simpelweg gelukkig te zijn en bij te dragen aan een betere wereld. Om van waarde te zijn voor onze directe omgeving en het grotere geheel. Van dit prachtige gegeven wil Positive by Nature optimaal gebruik maken. Tijdens een 8-weekse mindfulnesstraining leer je om te incasseren wat er op je afkomt, om vervolgens niet op de automatische piloot vanuit angst of frustratie daarop te reageren, maar om dit bewust en constructief te beantwoorden. En even belangrijk: Hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en naar je lichaam leert luisteren. De tools hiervoor krijg je tijdens de trainingen aangereikt en maak je jezelf eigen door te oefenen. En van deze nieuwe tools in je gereedschapskist heb je een leven lang profijt.

What’s in a name?

De naam Positive by Nature draagt een gelaagdheid: Hij verwijst naar de Engelse zegwijze om uit te drukken dat je een van nature positief ingesteld mens bent. En dat is een groot cadeau dat je wereld kan geven, want alleen uit een positieve mindset kan positief handelen voortkomen.

De naam verwijst ook naar de helende kracht van de natuur, onze bron waar we genadeloos van afhankelijk zijn. Die ons niet alleen functioneel voedt, maar ons ook zoveel schoonheid schenkt. Je verbonden voelen met deze bron stelt je in staat om vanuit het positieve (dankbaarheid en liefde) te handelen, in plaats van uit angst en frustratie.

De trainer

Wil je kennis maken met de oprichtster en trainer Harriët van der Weele? Klik dan hier