De Trainer

Positive by Nature is opgericht door Harriët van der Weele, roepnaam harrie. Als klein meisje was ze al verliefd op deze prachtige planeet, vol onbegrip en boosheid over het respectloze gedrag dat we vertonen; dat we ons niet bewust lijken dat wij onderdeel uitmaken van dit delicate ecosysteem. En dus volgde een jarenlang gevecht tegen de gevestigde orde en multinationals om hun onbezonnen  exploitatie van onze natuurlijke bronnen te stoppen. Letterlijk met lijf en leden via de internationale milieubeweging. Tot ze jaren geleden moest onderkennen dat de aanvliegroute vanuit het negatieve niet meer werkt; niet voor haarzelf, maar ook niet voor het grote publiek.

Het was geen gemakkelijk proces om tot de acceptatie te komen dat het enige waar je compleet invloed op hebt, je eigen handelen is. Om te ervaren dat het jarenlange vechten vanuit boosheid en frustratie zijn tol begon te eisen. Het ging ten koste van haar eigen levensgeluk, en daarmee doofde het lichtje dat ze zo graag wil zijn voor de wereld.


Het pad naar positief handelen

Het duurde nog een aantal jaar, voordat ze er klaar voor was om te accepteren dat de constructieve actie die zo hard nodig is, begint bij stil kunnen zijn. Dat we de waarheid kunnen voelen dat we onderdeel uitmaken van het grotere geheel. Dat we inzien wat ons echt gelukkig maakt. Dat we de rust en kalmte vinden om de verantwoordelijkheid te accepteren die met deze inzichten gepaard gaan, en ons handelen hierop afstemmen. Nog steeds is deze prachtige planeet harrie’s grootste passie waar ze zich iedere dag met hart en ziel voor inzet, maar nu vanuit hart met een ‘t’ en de vraag ‘word ik hier blij van?’ als leidraad.

Gecertificeerd mindfulnesstrainer

Harrie heeft de meerjarige opleiding tot mindfulnesstrainer succesvol doorlopen op het gerenommeerde opleidingsinstituut; Het Instituut voor Mindfulness (IvM). Het IvM is de eerste opleiding voor mindfulnesstrainers in Nederland dat in 2005 is opgericht in samenspraak met de grondlegger van mindfulness; Jon Kabat-Zinn. De docenten behoren tot de pioniers van mindfulness in Nederland. Ze is hiermee gecertificeerd in de hoogste categorie (categorie 1), conform de normen van de beroepsvereniging VMBN. Dit betekent dat veel zorgverzekeraars (een deel van) de MBSR training van Positive by Nature vergoeden. In deze zorgwijzer kun je de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars checken.

Naast haar werk als mindfulnesstrainer is harrie ook strategisch communicatieadviseur voor de energietransitie en transitie naar een circulaire economie in Oost-Nederland.